Avantajele oferite de instalatiile de sablare de tip Tunel!

Instalatiile de sablare tip tunel sunt utilizate in principal pentru tratarea componentelor lungi si / sau plate. Componentele trec in mod continuu prin camera de sablare si camera de curatare pe un transportor cu role special.

 Turbinele extrem de eficiente fixate pe carcasa masinii fac posibila tratarea componentelor din toate partile.

Sablarea tip tunel este utilizata pentru indepartarea solzilor, ruginii si vopselei de pe componentele lungi si / sau plate.

Curatarea superficiala a tablelor, profilelor si structurilor compuse poate fi realizata eficient cu ajutorul masinilor de sablat cu role (instalatii de tunel continuu). Asadar, cu aceasta sablare de tip tunel, piesele care trebuie tratate sunt plasate pe ruloul de intrare, printr-o macara cu punte sau cu un stivuitor (excluse din aprovizionarea noastra). Transportoarele cu role motorizate sunt prevazute cu reglarea vitezei de avans (invertor), acestea vor introduce piesele in cabina de sablare; o serie de turbine pozitionate corespunzator in jurul sectiunii de trecere a pieselor asigura proiectia metalului abraziv pe suprafetele care urmeaza sa fie curatate intr-un singur ciclu.

Transportoarele cu role vor fi dimensionate in functie de dimensiunea pieselor de tratat. 

Aspectul si numarul de turbine, plasate atat deasupra cat si sub suprafata de rulare, inseamna ca toate suprafetele care trebuie murate pot fi perfect curatate intr-un singur ciclu.

Avantajele oferite de sablare tip tunel:

  1. Sablarea exceleaza la indepartarea completaa invelisurilor, vopselei, adezivilor, murdariei, solului de moara, slefuirii, zgurii si oxidarii pe intreaga suprafata a unei piese. Zonele sau petele unei piese pot fi greu accesibile in cazul utilizarii unui disc abraziv, a unei roti cu clapeta sau a unor roti din sarma. Rezultand ca regiunile sa ramana murdare si netezite.
  2. Sablarea este exceptionala la etapa critica de curatare si pregatire a suprafeteiinainte de aplicarea acoperirilor, adezivilor si etansantilor. Sablarea creeaza subtiri pe suprafata unei piese, ceea ce imbunatateste aderenta permitand acoperirilor si adezivilor sa prinda mecanic suprafata.
  3. Dimensiunile mai fine ale mediilor de sablare pot fi folosite pentru a curata si a pregati gaurile, fisurile si detaliile complicate ale unei piese.
  4. Sablarea se poate ocupa de suprafete curbe, rotunde sau concave, precum si convexe, ceea ce este adesea necesar pentru masini speciale si placi de rezerva atunci cand se utilizeaza abrazivi fixi sau abrazivi acoperiti.
  5. Sablare turbina este extrem de versatila, deoarece aparatele de sablare sunt disponibile pentru curatarea si pregatirea suprafetelor extrem de mari pe nave si rezervoare de proces pana la piese extrem de mici, precum electronice si dispozitive medicale.
  6. Sablarea nu confera nici o deteriorare a suprafetei sau arsuraunei piese metalice, ceea ce poate fi o problema la suprafata cu roti abrazive si curele sau discuri abrazive.
  7. O gama larga de materiale abrazive, impuscate si explozive sunt disponibile cu diferite valori de duritate, forme si dimensiuni ale materialului sau a granulelor, ceea ce permite ca procesul de sablare sa fie reglat cu precizie si optimizat pentru diferite materiale si aplicatii.
  8. Sablarea nu utilizeaza compusi organici volatili, cum ar fi solventii utilizati in metodele chimice de curatare.
  9. Cu suportul adecvat, schimbarile de suprafata pot imbunatati proprietatile materialului si performanta pieselor. Anumite medii de sablare, cum ar fi soda sau bicarbonatul de sodiu, pot lasa o pelicula de protectie pe o suprafata dupa sablare pentru a spori rezistenta la coroziune. indepartarea din otel cu o masina de sablat poate creste rezistenta la oboseala si longevitatea pieselor.
  10. in functie de mediile abrazive sau de explozie utilizate, sablarea poate fi ecologica si netoxica. De exemplu, nu se elibereaza medii uzate daunatoare atunci cand sablare cu gheata uscata, gheata de apa, coji de nuca, stiuleti de porumb si soda.
  11. De obicei, mediile de explozie pot fi recuperate, separate si reutilizate de mai multe ori si apoi reciclate.
  12. Sablarea poate fi automatizata sau actionata robotizat pentru a creste eficienta si calitatea. Sablarea poate fi mai usor de automatizat in comparatie cu curatarea pieselor si finisarea cu roti abrazive, cu pile rotative si cu roti abrazive.
  13. Sablarea poate fi mai rentabila in comparatie cu alte metode, deoarece:
  14. Suprafetele mai mari pot fi rapid sablate.
  15. Sablarea consuma mai putina munca decat metodele alternative de finisare abraziva, cum ar fi discurile abrazive, rotile cu clapeta si periile de sarma.
  16. Procesul poate fi automatizat.
  17. Echipamentele de explozie, mediile de explozie si consumabilele sunt relativ ieftine.
  18. Anumite tipuri de suport de explozie pot fi refolosite de mai multe ori.