Ce sunt advertorialele SEO?

Orice site are nevoie de autoritate și de linkbuilding. Cum fără o formă de promovare adecvată și fără optimizarea SEO, motoarele nu au cum să te poziționeze mai sus, este foarte important ca, din când în când să apelăm și la texte de tip advertorial. Beneficiile în materie de ranking și strategie de marketing sunt incontestabile.

Ce sunt aceste advertoriale SEO?

Advertoriale reprezintă un tip de publicitate plătită, care îmbracă o formă mai atractivă și mai interesantă decât reclamele clasice, fiind prezente ca: editorial, articol de informare, recenzie, interviu, știre, infografic etc. Ceea ce le deosebește de publicitatea tradițională este integrarea cât mai naturală și adaptarea firească la stilul editorial al publicațiilor în care apar.

Pot  fi marcate din titlu cu semn publicitar (P) sau (A)

Astfel chiar dacă sunt însoțite de semnul P, și au integrat inclusiv un mesaj publicitar, dacă acest conținutului  este bine realizat, nu vor duce lipsa de cititori și chiar de distribuiri.

Textele advertorialelor

Acest gen de publicitate este esențial în procesul de optimizare SEO și de link building.  De regulă este bine scris, concentrat, interesant, în măsură să facă din prezentarea unui produs, serviciu sau brand o bună sursă de căutare și de atragere de trafic către site.

Cum te ajută advertorialele SEO în promovare?

Publicarea de advertoriale și alegerea numitor pachete de advertoriale este o bună modalitatea pentru a asigura linkuri de calitate și creștere pentru un brand, o pagină, un produs etc.  Scopul principal este acela de a capta atenția, a câștiga mai mult trafic către site și de a oferi cititorilor informații de real ajutor în documentare și achiziție de produse, servicii, forme de distracție etc.

Repoziționare în Google

Dacă procesul este gestionat în mod profesionist și se ține cont de principalele recomandări ale motoarelor de căutare, demersul conduce la un ranking mai bun și la o creștere în autoritate pentru  pagini sau chiar pentru întregul site.

Scad costul pentru reclame plătite

O dată cu acest aspect și costurile pentru promovarea plătită prin campanii de tip PPC vor fi mai bune. O poziționare mai bună în motoarele de căutare aduce de multe ori și avantaje în promovare pe cele mai importante canale.

Astfel, o campanie de marketing și promovare eficientă și complexă va include obligatoriu și acest gen de publicitate plătită. Ea este cea mai simplă metodă pentru a obține vizibilitate și linkuri esențiale în SEO.

PR sau vânzări

Nu trebuie să pierdem din vedere nici obiectivul principal, care este acela de a obține  vânzări sau o conversie mai mare pe scopurile stabilite pentru demersuri. Dacă advertorialele reușesc să producă rezultate vizibile pe fiecare segment, avantajele lor merită să fie exploatate.

Cum obții rezultate cu un pachet de advertoriale?

Pentru a produce într-adevăr efectele dorite este foarte importantă selecția publicațiilor sau site-urile  de promovare. Cele mai eficiente sunt cele de calitate, care au o autoritate cât mai bună și care se adresează unui public cât mai apropiat de publicul țintă.

În scrierea de advertoriale e nevoie de profesionalism

Tot acest demers ar fi incomplet și neadecvat dacă redactarea textelor nu ar fi realizată în mod profesionist, de persoane care cunosc bine domeniul de activitate și specificul lui sau de copywriteri cu experiență.

În concluzie, publicarea de advertoriale pe site-uri de calitate și cu autoritate, aduce nu doar linkuri, ci și numeroase alte avantaje de imagine și conversie.

Publică advertoriale SEO în portofoliul de siteuri Succes Grup. Solicită o oferta de preț personalizată pe contact@succes-grup.ro

Previous post Despre advertoriale SEO și articole native
Next post Furnissa: table scolare magnetice de calitate