Cum a decurs mutarea mea?

Mutarea într-o nouă locuință este un pas pe care fiecare persoana ajunge să îl facă cel puțin o dată pe parcursul vieții sale. Totuși, modul în care oamenii vad mutarea este destul de diferit deseori.

Unii îl consideră însuși un țel, în timp ce alții fug de posibilitatea unei relocări, pentru unii provoacă fericire și împlinire, iar pentru alții frici și chiar anxietate. Cu siguranță este nevoie de curaj și îndrăzneală pentru parcurge acest eveniment devenit deja o normalitate!

Cert este că oricine ar trebui să fie pregătit pentru o eventuală mutare la un moment dat în viață, așa că acest subiect nu ar trebui să fie evitat, ci pus în lumină cât mai mult prin orice ocazie apărută: în conversațiile din viața de zi cu zi, dar și în mediul public, în social-media, pe bloguri, chiar și în mass-media.

Din acest motiv am pregătit un articol prin care să vă relatez cum a decurs experiența mutării în cazul meu, sperând că voi reuși măcar să ajut câteva persoane, ce vor învăța din ceea prin ce eu deja am trecut și își vor lua o doză de curaj și poate relaxare.

Dacă ar fi să enumăr rapid câteva lucruri fără de care nu m-aș fi descurcat în tot acest proces al mutării dintr-o locuință în alta, trebuie să menționez neapărat 3 elemente: familia mea, care m-a sprijinit și ajutat cu tot ceea ce am avut nevoie (căci da, 2 mâni în plus nu vor fii niciodată nefolositoare, ci sunt chiar absolut necesare), folosirea unei firme de transport mobilă București, și, probabil cel mai important lucru, răbdarea (pe asta nu o vei găsi undeva, așa că totul aici ține doar de tine).

Mutarea mea propriu-zisă nu a fost un proces deloc scurt, ci a început chiar și cu 2 luni înainte, chiar de când mi-am găsit noua locuință. La început am fost destul de liniștită, însă parcă cu cât treceau zilele am început să am unele sentimente de neliniște.

Primul lucru pe care l-am făcut a fost să cercetez piața serviciilor de mutări, căci știam că nu mă voi descurca pe cont propriu. Dacă este să regret ceva, probabil alegerea destul de rapidă a unei companii, fără să mă interesez îndeajuns despre tot ceea ce include oferta lor, comparând-o cu restul ofertelor din oraș.

Tot imediat după găsirea locuinței am început să-mi schițez o idee despre cum aveam să reașez lucrurile în încăperi. Pentru mine a fost un aspect care chiar m-a ajutat după transportarea lucrurilor.

Apoi, cu aproximativ o lună înainte de mutare, am început să fac curat temeinic în casă. Acest lucru m-a ajutat să scap de lucrurile nefolositoare (de la haine, pâna la obiecte decorative), pe care nu avea rost să le duc în noul loc. Ca să economisesc timp ulterior, am pus deja de atunci în cutii și saci lucrurile de care mă puteam lipsi până la mutare, și mă bucur că am făcut asta, căci chiar a fost de ajutor.

Ulterior, lucrurile importante au fost împachetate cu aproximativ o săptămână înainte. Un sfat pe care l-am primit a fost să folosesc folii cu bule de aer, iar acest lucru chiar s-a dovedit de ajutor, căci nu am avut nici un incident cu lucrurile împachetate, iar totul a ajuns la destinație în cea mai bună stare.

Cu o zi înainte de mutare am mers la noua locuință și ne-am asigurat că totul este în ordine, de la curățenia din încăperi, locul în care plănuim să așezăm lucrurile, până la starea locurilor de parcare din imediata apropiere, în care firma de transport mutări să poată parca. Mutarea propriu-zisă a decurs fără probleme, iar firma ne-a scăpat de aproape orice bătaie de cap. Tot ceea ce noi am avut de făcut a fost să-i însoțim.

Probabil la fel de importante au fost și zilele de după mutare, căci aici am putea vorbi de puțină dezorganizare, așa că voi poate ar trebui să luați și acest aspect în calcul. Tot procesul de despachetare și așezare a lucrurilor (în special al mobilei) a fost obositor, și părea că nu se mai termină. Nici acum, după câteva luni nu pot spune că sunt perfect împăcată cu amplasarea lor, însă acest lucru se datorează probabil și neobișnuinței.

Așadar, acum că privesc înapoi spre întregul proces aș putea spune că nu a fost defapt foarte dificil, însă probabil amploarea ideii de mutare este cea care provoaca neliniște și îngrijorări. Sperăm că aceste rânduri să transmită câteva lucruri utile pentru cei care pornesc în acest proces!

Previous post 4 modele de trandafiri pomisor pe care sa-i plantezi in gradina ta
Next post Inchirieri auto de calitate in Bucuresti