DIY: Soluţie pentru curăţarea rosturilor

Te-ai săturat de soluţiile pentru curăţarea rosturilor ineficiente, scumpe şi cu un miros insuportabil? În acest articol vei descoperi cum să îţi prepari propria soluţie de curăţare chiar la tine acasă: non-toxică, delicată cu suprafeţele şi extrem de accesibilă, folosind ingrediente pe care le ai deja în casă.

Te-ai săturat de soluţiile pentru curăţarea rosturilor ineficiente, scumpe şi cu un miros insuportabil? 

În acest articol vei descoperi cum să îţi prepari propria soluţie de curăţare chiar la tine acasă: non-toxică, delicată cu suprafeţele şi extrem de accesibilă, folosind ingrediente pe care le ai deja în casă.

Pentru început, ai nevoie de:

  • o cană de apă călduţă
  • 3-5 linguriţe de bicarbonat de sodiu
  • câteva picături de detergent de vase
  • un recipient cu oţet

Într-un vas adaugă apa, bicarbonatul de sodiu şi detergentul de vase, amestecându-le până obţii o mixtură omogenă. Într-un vas separat toarnă nişte oţet.

PASUL 1:

Asigură-te că ai la îndemână mixtura, apoi toarnă puţin oţet peste rosturi. Este de preferat să lucrezi pe secţiuni, decât să torni oţet pe toată suprafaţa acoperită de gresie/faianţă.

Lasă oţetul să acţioneze timp de 1 minut. 

PASUL 2: 

Aplică mixtura pe rosturi, încercând să nu ieşi din contur. Pentru a-ţi uşura munca, poţi să foloseşti o cană sau un alt recipient prevăzut cu scurgere. Nu trebuie să aplici foarte multă mixtură, suficientă cât să acoperi stratul de oţet.

PASUL 3:

Acesta este pasul care necesită cel mai mult efort. Odată aplicate oţetul şi mixtura, va trebui să freci rosturile, folosind fie o perie de mână cu peri duri sau o veche periuţă de dinţi, pentru zonele mai înguste sau mai greu accesibile.

PASUL 4:

După ce ai terminat de frecat rosturile, lasă mixtura să acţioneze pentru încă 5 minute, timp în care poţi să începi să repeţi procesul pentru altă porţiune.

În aceste 5 minute, atât soluţia, cât şi oţetul vor acţiona asupra murdăriei.

PASUL 5:

După ce cele 5 minute au trecut, şterge porţiunea pe care ai aplicat mixtura, cu un burete sau cu un prosop absorbant.

S-ar putea ca mizeria să nu se fi îndepărtat în totalitate, asta depinde, însă, de cât de adâncă este impregnată murdăria.

După ce ai şters mixtura, lasă suprafaţa să se usuce timp de 45 de minute.

PASUL 6:

În cazul în care nu eşti mulţumit de rezultatele unei prime aplicări, poţi încerca din nou. Repetă procesul şi insistă cu peria aspura rosturilor, se poate ca unele murdării să nu dispară atât de uşor.

PASUL 7 (opţional):

Dacă ai rosturi deschise la culoare, în timp, murdăria şi depunerile pot fi mult mai vizibile decât în cazul unor rosturi mai închise. De aceea, dacă doreşti, după curăţarea rosturilor în prealabil, poţi aplica un strat de lac de protecţie pentru rosturi.

ALTE SUGESTII:

Mucegaiul şi tot felul de depuneri apar, cu predispoziţie în baie, din cauza umidităţii crescute. Pentru a diminua apariţia acestor inamici, îţi recomandăm să utilizezi un dezumidificator sau un ventilator pentru baie. Acestea, împreună cu o igienă riguroasă, te vor ajuta să scapi de rosturile murdare.

Daca nu reusesti poti apela la un profesionist in curatenie prin platforma Prolist.ro

Previous post Scapă de invazia de ploşniţe din casa ta printr-o metodă profesională
Next post Diferența dintre parchet stratificat și parchet bambus densificat