Vrei sa iti deschizi o brutarie, de exemplu, dar nu stii exact de ce echipamente si provizii ai avea nevoie? In primul rand trebuie mentionat faptul ca, pentru a realiza produse de panificatie, nu ai nevoie de echipamente industriale. Daca alegi sa dai startul unei brutarii mici, de specialitate, atunci echipamentele semi-profesionale iti vor fi de ajuns, printre altele.
Asadar, nu ar trebui sa te descurajezi cand vine vorba de echipamente – si nici de provizii. Dupa cum vei vedea in cele ce urmeaza, o brutarie nu are nevoie de multe lucruri pentru a functiona in mod corespunzator (si profitabil).
Mixere si malaxoare
Nu poti avea o brutarie in adevaratul sens al cuvantului fara un malaxor. Ai nevoie de un malaxor de marime medie sau mare pentru aluat, precum si de mixere cu functii si accesorii multiple, pentru a putea fabrica mai multe tipuri de produse de panificatie.
Aparate de fermentare a aluatului
Daca vei astepta ca aluatul sa creasca in mod traditional, atunci probabil vei reusi sa vinzi un singur tip de paine – si nu in cantitati prea mari. Aparatele de fermentare si crestere a aluatului simuleaza anumite conditii precum caldura si umiditatea crescuta care sunt favorabile cresterii sanatoase a aluatului, dupa cum se spune.
Cuptoare
Evident, ai nevoie si de un cuptor pentru a coace produse de panificatie. Totusi, trebuie sa stii ce fel de cuptor sa alegi, in functie de tipul de produse pe care intentionezi sa le produci. Astfel, cuptoarele moderne cu convectie sunt recomandate producatorilor de prajituri si altele similare, in timp ce cuptoarele clasice sunt ideale pentru paine.
O masina de taiat paine
Daca planuiesti sa servesti produse de panificatie la locatie sau livrate la domiciliu, vei avea nevoie si de un aparat care sa poata taia painea produsa de tine. Acelasi lucru se aplica si in cazul in care doresti sa produci in masa si sa fii furnizorul principal de paine feliata al unui supermarket, de exemplu.
O astfel de masina ar putea fi pusa si la dispozitia clientilor brutariei tale – acestia isi pot taia painea singuri, dupa preferinte.
Drojdie si faina
In functie de tipul de paine sau produse de panificatie pe care doresti sa le produci, vei avea nevoie de mai multe ingrediente si provizii. Totusi, aproape fiecare produs are la baza faina si drojdie – in special drojdie, deoarece aceasta este necesara cresterii/fermentarii aluatului.
Apoi, trebuie sa iei in calcul faptul ca esti – sau vei fi – un producator de paine si produse similare. Astfel, ai nevoie de provizii in cantitati mari. Cele 6 cubulete de drojdie activa de la supermarket nu iti vor fi de ajuns nici macar pentru o zi.
Aici iti sare ajutor LeSaffre Romania! Acesta este unul dintre cei mai cunoscuti producatori de drojdie la nivel mondial, punandu-ti la dispozitie o gama variata de drojdii si provizii similare, concepute speciale pentru nevoile unui brutar si unei brutarii cu o gama variata de produse.
Lesaffre iti ofera drojdii, amelioratori de panificatie, premixuri si blenduri si produse pentru gust – toate dezvoltate in mod special pentru brutarii si producatorii de produse de panificatie!