Energia solară fotovoltaică: o soluție de reducere de costuri în vremuri pandemice

Criza sanitară a mărit îngrijorările cu privire la schimbările climatice și a amplificat importanța creșterii sustenabilității și a protecției mediului înconjurător. Conform unei analize Ernst & Young, potențialul energiei regenerabile pe piața locală poate deveni motorul decarbonării sectorului energetic românesc, atâta timp cât inițiativele publice se sincronizează cu inițiativele de business.

Accelerarea tranziției către energie regenerabilă este un obiectiv economic necesar în contextul prețurilor CO2 actuale, mai ales că există o creștere cu 9,6%, a consumului populaţiei de energie electrică, faţă de perioada corespunzătoare a anului 2020, conform unor date INSSE.

România a atins în 2020 obiectivul de 24% din consumul de energie total provenit din surse regenerabile, iar pentru 2030, noul obiectiv stabilit de guvernul român este de 30,7%, realizabil prin adăugarea a 7GW în capacitate regenerabilă.

Tot EY arată că pandemia a provocat schimbări considerabile în ceea ce privește criteriile de achiziție, o tendință majoră printre consumatorii români este de a fi mai atenți la calitatea produselor și serviciilor și de a căuta alternative de reducere de costuri la necesitățile recurente.

Kiturile sau instalațiile fotovoltaice au capacitatea de a converti lumina soarelui în energie electrică și reprezintă o modalitate ecologică de obținere a energiei electrice, cu un impact redus asupra mediului înconjurător. Totodată, pot fi soluția ideală pentru obținerea independenței energetice, prin scăderea consumului de electricitate din rețea și reducere facturii de electricitate. Conform datelor Eurostat, în 2020, 3,4% din producția de energie electrică din România este compusă din panouri solare fotovoltaice.

La nivel european, instalațiile fotovoltaice au crescut semnificativ, arătând o piață ce se află în plină expansiune. În timp ce în 2020 s-au instalat noi sisteme fotovoltaice de 21 GW, se estimează o creștere semnificativă de 21% pentru anul curent.

În acest context, prestigiosul institut german de cercetare EuPD Research tocmai a acordat companiei Alaska Energies premiul „Furnizorul de top PV Franța 2021”. EuPD Research, institut recunoscut la nivel internațional, este o organizație de cercetare specializată în domeniul sustenabilității sociale și ecologiei. Acest premiu este primit pe baza sondajelor efectuate de EuPD Research asupra instalatorilor – în domeniile relației și satisfacției cu clienții, precum și în distribuția modulelor și acumulatorilor.

„Premiul este rezultatul a peste 11 ani de analiză și de muncă pe piața fotovoltaică din Europa. Este esențial pentru noi să oferim clienților noștri instalatori un serviciu de calitate, prin sfaturi, instruire, dar și prin asistență personalizată (proceduri administrative, finanțare, asigurare, subcontractare etc.) ”, explică Matei Neagu, director filialei Alaska Energies din România.

Alaska Energies SAS (Franța) operează din anul 2003 în sectorul energiei regenerabile, fiind cotată ca una din cele mai importante companii europene care distribuie echipamente fotovoltaice și oferă servicii de inginerie în domeniu. Alaska Energies activează și în Elveția, Luxemburg, Anglia, Belgia, România, Italia, Spania și România.

„Ne continuăm demersul spre a sprijini creșterea pieței în sectorul energiilor regenerabile, în special fotovoltaică. Avem un obiectiv important de creștere pentru România, dar și la nivel internațional, în țările în care distribuim soluțiile noastre.”, a declarat Matei Neagu, director al filialei Alaska Energies din România.

Prezentă pe piața din România din 2013, Alaska Energies – Alaska Fotovoltaice oferă clienților săi panouri fotovoltaice, invertoare solare, acumulatori solari și accesorii pentru proiecte rezidențiale, comerciale sau industriale. Recunoscută pentru expertiza sa, compania se evidențiază prin conceperea personalizată a kiturilor fotovoltaice.

Previous post De la birou direct la plimbare. Pantofi casual pentru bărbați, care se potrivesc oricărei ținute
Next post Top 5 moduri prin care să-ți faci locuința să pară mai primitoare