Top 5 moduri prin care să-ți faci locuința să pară mai primitoare

Obișnuiești să primești mulți oameni în vizită și îți dorești să ai o casă cât mai primitoare? Petreci foarte mult timp în locuință și ai vrea să o transformi într-un adevărat cămin? Vestea bună e că poți schimba enorm atmosfera unei case cheltuind o sumă relativ mică de bani. Totul ține mai mult de detalii și de modul în care decorezi. 

Iată câteva lucruri pe care să le faci pentru a avea o locuință foarte primitoare și plăcută

  1. Informează-te asupra subiectului pe internet

Citește despre noile trenduri în decorațiuni sau aranjamente pentru grădină, urmărește designeri interiori pe Social Media sau intră pe blogurile de specialitate cum ar fi Homelux.ro.

  1. Transformă-ți curtea într-un paradis prin aranjamentele de grădină

Grădina ta poate fi considerată și oaza ta de liniște, așa că merită să o decorezi cât mai bine. Poate cel mai bun mod de a crea o atmosferă primitoare și plăcută sunt florile, deoarece parfumul și frumusețea lor îți vor înconjura casa de magie. Pe lângă flori, apelează la accesorii și decorațiuni pentru grădină care se completeze întregul peisaj. Cireașa de pe tort vor fi jardinierele în această situație.

  1. Umple-ți casa de artă și obiecte simbolice

Arta are o putere impresionantă asupra oamenilor din cele mai vechi timpuri. Chiar dacă nu se mai discută la fel de mult despre importanța ei ca în trecut, efectele încă există și nu e de mirare că sunt persoane care plătesc sume exorbitante pe piese la licitații. Nu e nevoie să ai un Picasso sau Van Gogh original, ci doar să alegi câteva tablouri pictate cu gust. Ele îți vor face locuința să pară sofisticată. Dacă totuși nu ești un fan așa mare al picturii, poți să înrămezi pozele cu cele mai frumoase amintiri sau citate care să te motiveze și să te inspire.

  1. Fii atent la detalii

Folosește culori complementare care să formeze o armonie în încăpere. Poți alege 2 culori principale și o culoare ca accent. Printre cele mai apreciate combinații se enumeră: turcoaz și crem, verde viridian și mov, auriu și albastru royal, baby blue și roz. Însă tu poți să alegi orice știi că se potrivește pentru tine și îți aduce liniște. Totuși, încearcă să eviți în dormitor culori care s-au dovedit că afectează somnul precum: mov, maro, roșu.

  1. Nu ignora importanța perdelelor alese cum trebuie

Nu alege întâmplător perdelele, alege modele delicate și de calitate pentru că ele contribuie foarte mult la aspectul general al locuinței. Dacă îți dorești o casă cu un aspect primitor, optează pentru culori deschise sau imprimeuri jucăușe. Dacă e cazul, alege și perdeaua pentru duș după principiul cromatic. 

Așadar, fii atent la detalii, profită de știința culorilor și combină-le cum trebuie, apelează la artă sau la imagini simbolice și nu uita de decorațiunile pentru grădină. Cu puțin ajutor de pe internet, te vei descurca, cu siguranță, de minune!

Sursă foto: Pixabay.com

Previous post Energia solară fotovoltaică: o soluție de reducere de costuri în vremuri pandemice
Next post Cum a fentat Casa Pariurilor restricțiile impuse de autorități, punând în pericol sănătatea clienților